Angelica Engvall

Breeding by Angelica Engvall

Angelica Engvall bedriver en exklusiv och noga utvald avelsverksamhet i mindre skala där alla delar spelar en viktig roll!

Mina föl och unghästarna växer upp i flock på lösdrift. I flocken får de umgås med andra hästar i olika åldrar och lära sig att vara häst, det ger tillbaka ett trevligt temperament och jag tror att det ger en hållbar individ för framtiden. Under sommarhalvåret går alla unghästarna på sommarbete, med vall och naturbete blandat.

Jag är väldigt noga med att flockarna är fördelade i mindre grupper om ca. 6-8 st för att alla ska kunna ta för sig och få ta del av ligghallar och foderhäckar. Dem har fri tillgång till analyserat grovfoder, självklart framtaget för att just förse våra unga hästars behov av näringsämnen och byggstenar.

Löshoppning och lös galopp börjar jag med 1-åringarna på hösten efter sommarbetet. Jag tar med dem ett par gånger innan dem får vintervila. Då har hästarna provat ha benskydd, blivit tränsade och åkt transport/lastbil och hanteringen och början med inridningen som 2-åring blir betydligt lättare för dem att ta till sig.

På hösten som 2-åringar får de löshoppa lite mera, dem får också ha sadel fastspänd i rund korallen. Sedan är det vintervila och förhoppningsvis växa på sig ytterligare inför våren som 3-åring.

Jag brukar planera så att 3-åringarna är insuttna i feb-mars samma vår som dem blivit 3 år, då har man gott om tid inför ev. 3-års test som brukar gå av stapeln i Maj. 3-årstestet är det första stora delmålet i hästens utbildning och är en bra avstämning för hur utbildningen fortlöper. Efter 3-årstesterna är avklarade väntar ännu en sommar med bete och vila, smälta alla nya intryck.

Sedan när dem blir 4 år brukar jag ha stallat in dem på box, då har dem fått ett mer utpräglat träningsupplägg beroende på vad varje individ har för plan och förutsättningar.

Jag tar även emot andras unghästar på helpension på våra lösdrifter. 2500kr inkl moms/månad.

Kontakta Mattias för mera information 076-8082211