Angelica Engvall | Träning av hästarna...

Angelica Engvall

NEWS

Träning av hästarna…

Hej och goddag.

Länge sedan sist nu IGEN. =( Vi är inte bra på detta att hålla nyheterna uppdaterade. Vi ska skärpa oss, lovar.

Julen är äntligen över. Mycket farande fram och tillbaka när man vill träffa alla och vara trevlig hela tiden. Ska bli skönt att dessa högtider nu snart är till ända.

På “semestern” nu blir de hårdkörning med hästarna. Missy skall ridas vidare och tränas för 3-års bedömningen i vår, Glen skall ridas igång så att hon kan säljas, Daisy skall också ridas igång och hårdtränas inför vårens tävlingar så att hon kan säljas senare och sist med inte minst lär vi ju träna med smågrabbarna också! =) Skönt nu med “semester” från vanliga jobben så att vi kan ägna all tid åt hästarna så vi kommer igång med dem.

Idag fick Missy gå första träningspasset. Roligt värre när jag skulle ge henne en morot på stallgången och hon kunde fasen inte bitta av den, men är du klen eller tänkte jag. Precis då sade Angelica något om “undra när hon tappar några tänder”… Då slog det mig att hon kanske hade lösa framtänder, sagt och gjort kollade vi hennes tänder och mycket riktigt satt dem två största framtänderna mycket löst! =) Vilken sötnos, kolla bara in bilderna.

Missy är vår sötaste princessa...Missys lösa framtänder...Missys lösa framtänder igen...

Träning i longeringsvolten uppsutten med Missy idag. Angelica i sadeln och Mattias vid longeringslinan. Först lite uppvärmningslongering sedan lite trav med mamma Angelica i sadeln. Helt cool travar hon lite första gången i sitt liv med någon i sadeln. Hon har så underbar inställning till att prova saker så hon kommer kunna gå hur långt som helst. Titta bara på poängen i Talangjakten. :)

Uppvärmning innan ridning...

Nästa träningspass blir med Glen. Longering på ridbanan. Mitt upp i allt kommer grannens gråhundar farande och “ställer” våra hästar precis som om de vore en “älgflock”, HAHA. Hingstarna blir ju måttlig galna. Helt omöjligt att få tag på nån av hundarna. Tror inte matte å husse får tag i dem på ett tag heller. :)

Uppvärmning innan ridning...

Sist men inte minst Daisy alias “Ferrarin”. =) Hon har ju turbo HELA tiden. Idag tog vi beslutet att hon lär ridas rejält för att bli av med lite energi. Sist höll hon ju på att springa iväg med pappa Mattias. :) Totalt okontrollerbar för en amatörryttare som mig (se undertecknad). Några vändor trav och galopp på ridbanan sen är Daisy helnöjd. Nästan somnar på vägen ut i hagen till polarna. Kolla in turbotjejen så fin hon är:

Turboponny på väg...)...

Det var allt för idag. Ikvälls blir de bio, Australia som verkar hur bra som helst. Hoppas man inte somnar bara efter dagens slit och släp.

Ha det bra och en god fortsättning på er alla.
MVH Mattias, Österbo Hästgård

Leave a reply

Fields marked with * are required